nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kutyaiskola
Oktatási reform: tantárgy lesz az eboktatás?

Iskolai tananyaggá akarja tetetni az eboktatást Nagy-Britanniában egy jótékonysági alap.

MTI | 2011. augusztus 24.
|  

A cornwalli K9 Crusaders nevű szervezet szorgalmazza a dolgot, hogy világ gyúljon az emberi fejekben a kutyavilág tekintetében. Az alapítvány úgy találja, hogy jelentősen nőtt a megmentésére szoruló pitbullszerű ebek száma, főként fiatal párok akarnak megszabadulni kutyájuktól, ami – ha megfelelő eboktatás-oktatást kaptak volna – elkerülhető lenne.

Az alapítvány kutyákat befogadó menhelyet működtet, várólistáján jelenleg félszáz kutya van, amelyek egyharmada pitbullféleség – adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
5 majtos 2011. augusztus 25. 10:19

@Fejes László (nyest.hu): szerintem itt eboktatás címen a következetes nevelést értik. egy "szófogadó" kutya nyilván nem okoz annyi gondot, hogy menhelyen kössön ki. ha mégis kudarcot vallanánk, akkor jön a döntéseinkért vállalt felelősség. talán abban mégis igaza van, hogy az utóbbi eléréshez az előbbin vezet az út...

4 Fejes László (nyest.hu) 2011. augusztus 25. 09:15

@majtos: Én úgy értelmezem, h ez a javaslat pont erről szól. A kutya itt csak eszköz.

3 majtos 2011. augusztus 25. 09:07

@Fejes László (nyest.hu): mint ahogy egy leendő szülőnek sincs, amikor gyerekvállalásra adja a fejét... talán inkább a felelősség vállalást kellene oktatni.

2 Fejes László (nyest.hu) 2011. augusztus 24. 23:27

@Pesta: Teljesen mindegy, a lényeg az, hogy olyan gazdák vannak, akiknek fogalmuk sincs, mit vállalnak, amikor kutyát vesznek magukhoz.

1 Pesta 2011. augusztus 24. 21:20

Az okokról persze semmit nem írnak, mert az nem polkorrekt. A harci kutyák tartása a suttyó melegítős-baseballsapkás „chav" réteg körében „státusszimbólum" (már ha értelmezhető így ez a szó).

Információ
X